9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Καλώς Ήλθατε στην Ιστοσελίδα του Σχολείου μας!

Η επίσκεψη του 2π στην τάξη μας ήταν μια μοναδική εμπειρία.

 

Οι μαθητές του Τμήματος ένταξης του 9ου Δημοτικού σχολείου Καστοριάς φιλοξενήσαμε για περίπου 2 εβδομάδες τον 2π στην τάξη μας.

Οι λέξεις που μας είπε ότι πρέπει να θυμόμαστε: Ειρήνη,υγεία,αγάπη,νερό, μετανάστευση και πρόσφυγας.

Στη συνέχεια ακολουθούν οι δράσεις μας παρέα με τον 2π.

Πριν γνωρίσουμε πως ζούνε τα παιδιά στις χώρες που ταξίδεψε ο 2π αναρωτηθήκαμε  αν οι δικές μας πράξεις μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή των παιδιών που ζούνε σε άλλη πόλη, σε άλλη χώρα ή ακόμη και σε άλλη ήπειρο.Στη συνέχεια φτιάξαμε τον τροχό των πράξεων.

Το νερό είναι πολύτιμο αγαθό.Πόσο νερό αντιστοιχεί σε κάθε παιδί που ζει στην Αφρική; Πόσο νερό αντιστοιχεί σε κάθε παιδί που ζει στην Αμερική ή το Λονδίνο; Και τέλος πόσο νερό αντιστοιχεί σε κάθε παιδί που ζει στην Ελλάδα μας;

Οι 800.000 πρόσφυγες που ζουν στη Μυτιλήνη μας ήταν ένα ζήτημα που μας προβλημάτισε περισσότερο. Ποιες είναι οι αιτίες που αναγκάζουν τους πρόσφυγες να φύγουν από τον τόπο τους; Πως νιώθουν όταν φεύγουν; Ποιες είναι οι λέξεις που έρχονται στο μυαλό τους;

Χτίσαμε λοιπόν τη σταθερότητα, χτίσαμε τον τοίχο μας. Με όμορφες και άσχημες λέξεις.

 

Στην τελευταία μας δραστηριότητα σας παρουσιάζουμε τα λόγια του 2π που μας άγγιξε.

Τα Χρυσά Μολύβια της Καστοριάς σας παρουσιάζουν το δεύτερο τεύχος τους.

 

Attachments:
Access this URL (http://schoolpress.sch.gr/specialreporters/)specialreporters[ ]0 kB

Τα Χρυσά Μολύβια της Καστοριάς σας παρουσιάζουν το δεύτερο τεύχος τους.

 

Στις 16-18 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Στ' τάξης του σχολείου μας στην Αθήνα.Επισκεφθήκαμε την Ακρόπολη και το Μουσείο της, το πλανητάριο, το ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, τη Βουλή των Ελλήνων και το πολεμικό Μουσείο.Μάθαμε πολλά, είδαμε πολλά... Γελάσαμε πολύ στο θέατρο και διασκεδάσαμε , με χορό και τραγούδι, στην ταβέρνα το βράδυ. Περπατήσαμε στα στενά της Πλάκας και είδαμε πολύ κόσμο από διάφορα μέρη της γης. Το αποκορύφωμα: Πήγαμε στο Allou fun Park !!! αλλά και στο Mall για ψώνια.

Τη θεατρική παράσταση "Τα 40 κλειδιά" παρακολούθησαν οι μαθητές του σχολείου μας την Παρασκευή 8 Απριλίου. Η παραστασή ανέβηκε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Κοζάνης και οι μαθητές μας μετακινήθηκαν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ.