9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Καλώς Ήλθατε στην Ιστοσελίδα του Σχολείου μας!

Στα πλαίσια των δράσεων της σχολικής μας βιβλιοθήκης εκδόθηκε το 1ο τεύχος της εφημερίδας μας. Υπεύθυνοι ήταν οι μαθητές του Δ2. Διαβάστε την στο αρχείο που ακολουθεί.

Οι μαθητές του Γ1' τμήματος κατασκεύασαν τους δικούς τους Δούρειους Ίππους με αφορμή φυσικά τον πόλεμο της Τροίας που διδάχθηκαν στο μάθημα της ιστορίας. Τα συμπεράσματα, δικά σας.

 

   

  

Οι μαθητές της Στ' τάξης επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019. Οι μαθητές παρακολούθησαν ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα για την ενέργεια.

 

  

Σας ευχόμαστε από καρδιάς .....Καλό Καλοκαίρι !!

Οι μαθητές της Ε' και Στ' τάξης επισκέφθηκαν την βιβλιοθήκη του Τ. Ε.Ι και παρακολούθησαν ένα πολύ ενδιαφέρον και καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την ρομποτική και την τρισδιάστατη εκτύπωση. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη  16 του Μάη 2019. Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.

Το πρόγραμμα " Η Φαντασία πηγαίνει σχολείο" υλοποιήθηκε για μια ακόμη φορά σε σχολεία της πόλης και φυσικά το δικό μας δεν θα μπορούσε να μείνει απ'έξω. Την Τετάρτη 9 του Μάη και 8:30 το πρωί έφτασαν στο σχολείο μας τρεις καταπληκτικοί συγγραφείς η κ. Σοφία Μαντουβάλου, η κ. Σοφία Γραμμόζη και η κ. Αντωνία Βιταλιώτου. Οι μαθητές της Α', Β', Δ' και ΣΤ' τάξης τις υποδέχτηκαν στην τάξη τους και συζήτησαν μαζί τους για τα βιβλία τους. 

Οι μαθητές με τη βοήθεια των δασκάλων τους είχαν προετοιμάσει και μια σύντομη παρουσίαση με αφορμή τα βιβλία που διάβασαν. Ακολουθούν οι εργασίες των παιδιών και φωτογραφίες από τις συζητήσεις.

Στ' τάξη και  κ. Βιταλιώτου Αντωνία

Δ' τάξη και κ. Σοφία Γραμμόζη

Β' τάξη και κ. Σοφία Μαντουβάλου

Α' τάξη και κ. Σοφία Μαντουβάλου