9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Καλώς Ήλθατε στην Ιστοσελίδα του Σχολείου μας!

Οι μαθητές της Στ' τάξης επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019. Οι μαθητές παρακολούθησαν ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα για την ενέργεια.

 

  

Σας ευχόμαστε από καρδιάς .....Καλό Καλοκαίρι !!

Οι μαθητές της Ε' και Στ' τάξης επισκέφθηκαν την βιβλιοθήκη του Τ. Ε.Ι και παρακολούθησαν ένα πολύ ενδιαφέρον και καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την ρομποτική και την τρισδιάστατη εκτύπωση. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη  16 του Μάη 2019. Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.

Το πρόγραμμα " Η Φαντασία πηγαίνει σχολείο" υλοποιήθηκε για μια ακόμη φορά σε σχολεία της πόλης και φυσικά το δικό μας δεν θα μπορούσε να μείνει απ'έξω. Την Τετάρτη 9 του Μάη και 8:30 το πρωί έφτασαν στο σχολείο μας τρεις καταπληκτικοί συγγραφείς η κ. Σοφία Μαντουβάλου, η κ. Σοφία Γραμμόζη και η κ. Αντωνία Βιταλιώτου. Οι μαθητές της Α', Β', Δ' και ΣΤ' τάξης τις υποδέχτηκαν στην τάξη τους και συζήτησαν μαζί τους για τα βιβλία τους. 

Οι μαθητές με τη βοήθεια των δασκάλων τους είχαν προετοιμάσει και μια σύντομη παρουσίαση με αφορμή τα βιβλία που διάβασαν. Ακολουθούν οι εργασίες των παιδιών και φωτογραφίες από τις συζητήσεις.

Στ' τάξη και  κ. Βιταλιώτου Αντωνία

Δ' τάξη και κ. Σοφία Γραμμόζη

Β' τάξη και κ. Σοφία Μαντουβάλου

Α' τάξη και κ. Σοφία Μαντουβάλου

 

 

Η δημοσιογραφική ομάδα του σχολείου μας "Τα Χρυσά Μολύβια" δημοσίευσαν το 10ο τεύχος της εφημερίδας τους.Να σημειώσουμε ότι η εφημερίδα δημιουργείται στα πλαίσια του εθνικού προγράμματος eTwinning "Μικροί δημοσιογράφοι εν δράσει". 

Η εφημερίδα κυκλοφορεί σε ηλεκτρονική μορφή και μπορείτε να την απολαύσετε στον σύνδεσμο που ακολουθεί.

 

Attachments:
Access this URL (https://schoolpress.sch.gr/specialreporters/?series=%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AC10)specialreporters[ ]0 kB

 

Οι μαθητές της Στ' τάξης του σχολείου μας συμμετέχουν σε πρόγραμμα του Παγκόσμιου Οργανισμού υγείας.Το πρόγραμμα αφορά τον εντοπισμός και την  παρακίνηση των υποκινητικών νέων που χρειάζονται περισσότερη συμμετοχή σε Φυσική Δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ , τα παιδιά και οι έφηβοι χρειάζονται καθημερινά τουλάχιστον 60 λεπτά μέτριας εως έντονης έντασης. Πολλοί μαθητές/τριες βρίσκονται πολύ μακριά από  το στόχο αυτό, μια κατάσταση που τους χαρακτηρίζει ως υποκινητικούς. 

Η σχολική φυσική αγωγή είναι ένα μοναδικό πλαίσιο που επιτρέπει τη διάγνωση της υποκινητικότητας και την εφαρμογή στρατηγικών χωρίς αποκλεισμούς για τους νέους/ες που χρειάζονται περισσότερη άθληση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

 

Attachments:
Access this URL (https://www.impactpe.eu/site/index.php/en/)en[ ]0 kB