9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Καλώς Ήλθατε στην Ιστοσελίδα του Σχολείου μας!

Σε σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε απο το Σχολείο μας στις17.3.2016 το Δ.Σ του Ιδρύματος Μποδοσάκη ενέκρινε την προσφορά Παιδαγωγικού Υλικού και Βιβλίων για τον εξοπλισμό του Σχολείο μας.

Ο Διευθυντης του Σχολείου κ. Γαπκιάδης Γεώργιος, η Υποδιευθύντρια κ. Αλεξίου-Ρέτζιου Κωνσταντίνα και το Διδακτικό Προσωπικό ευχαριστούμε πολύ τα μέλη του Δ.Σ του Ιδρύματος σας που επέλεξαν να βοηθήσουν το σχολείο μας. Το υλικό που παραλάβαμε ήταν 3 πακέταμε εξοπλισμό για το Εργαστήρι Φυσικών Επιστημών καθώς  και 68 Παιδικά Λογοτεχνικά Βιβλία τα οποία θα εμπλουτίσουν τη Δανειστική Βιβλιοθηκη του Σχολείου. Η συνολική αξία της προσφοράς ανέρχεται στο ποσό των 1.000 ευρώ.

Στο σημείο αυτό θα θελαμε να αναφέρουμε ότι το Ιδρυμα Μποδοσάκη έχει στηρίξει το σχολείο μας και στο παρελθόν προσφέροντας 57 Παιδικά Λογοτεχνικά Βιβλία για το Τμήμα Ένταξης αξίας 500 ευρώ.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική σας προσφορά και ευχόμαστε να συνεχίσετε να στηρίζετε τα Δημόσια Σχολεία και τους μαθητές τους.

Η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή τη σχολείου μας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.Την γιορτή ετοίμασαν για εμάς οι μαθητές της Α' τάξης με τις δασκάλες τους κ. Αλεξίου-Ρέντζιου Κωνσταντίνα και κ. Κοσμά Παναγιώτα. Αλλά και οι μαθητές της Β' τάξης με τον δάσκαλο τους κ. Παπαδόπουλο Αντώνη και τη δασκάλα τους κ. Μπασακύρου Ζωή.

Τη μουσική επιμέλεια είχε ο μουσικός του σχολείου μας κ. Χρήστος Πιερίδης. Τις επαγγελματικές της συμβουλές έδωσε η θεατρολόγος μας κ. Βάνα Κεβρεκίδου.

Οι μαθητές της Στ' τάξης μαζί με τις δασκάλες τους κ. Σιδηροπούλου Ευτυχία και κ. Δημητριάδου Αλεξάνδρα μας έδειξαν στην πράξη την μαγεία της προσφοράς. Βάλανε τον ελεύθερο χρόνο τους, τις ιδέες τους και πολύ πολύ αγάπη. Με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία χριστουγενιάτικων κατασκευών. Οι κατασκευές πουλήθηκαν στο χριστουγενιάτικο παζάρι του σχολείου μας και τα έσοδα ξεπέρασαν τα 300 ευρώ.

Το ποσό αυτό δώρισαν στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Καστοριάς. Ο Διοικητής του ΓΝΝ Καστοριάς κ. Αντωνιάδης και η Διευθύντρια της Παιδιατρικής κλινικής κ. Νεδέλκου επισκέφθηκαν το σχολείο μας  μίλησαν με τους μαθητές και παρέλαβαν την δωρεά.

Πολλά μπράβο σε όλους όσους βοήθησαν ...

Οι μαθητές της Γ' τάξης μας παρουσίασαν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.Δραματοποιήσεις,αφηγήσεις και τραγούδια μας αγγιξαν την ψυχή.Όλα αυτα την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου του 2017 και ώρα 8:30.

Οι δασκάλες κ. Χαραλαμπίδου Ιωάννα και κ. Τσιόγκα Χαρίκλεια συνεργάστηκαν άψογα με τη μουσικό κ. Κοπιδακη Αριάδνη και με τη θεατρολόγο κ. Βαρβάρα Κεβρεκίδου. Τα σκηνικά επιμελήθηκε ο εικαστικός κ. Μάρκος Ντέμκας.

 

105 χρόνια περάσανε απο την απελευθέρωση της Καστοριάς. Η πόλη μας γιόρτασε την ελευθερία της το Σάββατο 11Νοεμβρίου 2017 με πολλές εκδηλώσεις αλλά και με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση.

Οι μαθητές της Ε' και Στ' τάξης παρέλασαν  το Σάββατο 28 Οκτωβρίου για να τιμήσουν την επέτειο του "ΟΧΙ"

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 8:30 π.μ πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος εορτασμός της εθνικής μας γιορτής.

Οι μαθητές της Δ' τάξης μαζί με τις δασκάλες τους κ. Μεταξιώτη Δέσποινα και κ. Μιρκοπούλου Βασιλική είχαν ετοιμάσει για  εμάς ενα πολύ όμορφο πρόγραμμα.

Μαζί τους συνεργάστηκε η μουσικός του σχολείου μας κ. Κοπιδάκη Αριάδνη και η θεατρολόγος κ.Βαρβάρα Κεβρεκίδου.

Την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου γιορτάσαμε την ημέρα αθλητισμού .Το σύνθημα μας "Αθλούμαι χαρά-ζω το μέλλον".

Μαζί μας παρόντες και οι προπονητές του Συλλόγου Πινγκ Πόνγκ.

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 και 10:00 π.μ πραγματοποιήθηκε η σχολική μας γιορτή για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Οι μαθητές των τμημάτων Στ1', Στ2' και Στ3' με τις δασκάλες τους κ. Δημητριάδου Αλεξάνδρα ,κ. Φιλίππου Ολυμπία και Σιδηροπούλου Ευτυχία αντίστοιχα ετοίμασαν για εμάς μια πολύ όμορφη και συγκινητική γιορτή. Με τη βοήθεια του μουσικού κ. Χασιώτη Δημήτρη, της θεατρολόγου Μπάτσικας Νικολέττας και του γυμναστή κ. Ντίνα Γιώργου.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

 

Την ημέρα της σχολικής βίας το ΣΤ3 μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων έκανε μια έρευνα μεταξύ των μαθητών του σχολείου.Τις επόμενες μέρες στο μάθημα των Νέων Τεχνολογιών συγκέντρωσαν τα στοιχεία, αποδελτίωσαν τα ερωτηματολόγια και έκαναν τα γραφήματα που ακολουθούν.

Στο αρχείο που ακολουθεί παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της έρευνας.

Attachments:
Download this file (ΕΡΕΥΝΑ.xls)ΕΡΕΥΝΑ.xls[ ]36 kB

Οι μαθητές και οι γονείς του σχολείου μας για μια ακόμη φορά αγκάλιασαν τη δράση "Κανε μια Ευχή"