9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Καλώς Ήλθατε στην Ιστοσελίδα του Σχολείου μας!

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 και 10:00 π.μ πραγματοποιήθηκε η σχολική μας γιορτή για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Οι μαθητές των τμημάτων Στ1', Στ2' και Στ3' με τις δασκάλες τους κ. Δημητριάδου Αλεξάνδρα ,κ. Φιλίππου Ολυμπία και Σιδηροπούλου Ευτυχία αντίστοιχα ετοίμασαν για εμάς μια πολύ όμορφη και συγκινητική γιορτή. Με τη βοήθεια του μουσικού κ. Χασιώτη Δημήτρη, της θεατρολόγου Μπάτσικας Νικολέττας και του γυμναστή κ. Ντίνα Γιώργου.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

 

Την ημέρα της σχολικής βίας το ΣΤ3 μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων έκανε μια έρευνα μεταξύ των μαθητών του σχολείου.Τις επόμενες μέρες στο μάθημα των Νέων Τεχνολογιών συγκέντρωσαν τα στοιχεία, αποδελτίωσαν τα ερωτηματολόγια και έκαναν τα γραφήματα που ακολουθούν.

Στο αρχείο που ακολουθεί παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της έρευνας.

Attachments:
Download this file (ΕΡΕΥΝΑ.xls)ΕΡΕΥΝΑ.xls[ ]36 kB

Οι μαθητές και οι γονείς του σχολείου μας για μια ακόμη φορά αγκάλιασαν τη δράση "Κανε μια Ευχή"

Ο συγγραφέας Χρήστος Δημόπουλος ή αλλιώς ο παρουσιαστής του "Ουράνιου Τόξου" επισκέφθηκε το σχολείο μας την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου.

Περάσαμε όλοι πολύ ωραία μαζί του.Τον ευχαριστούμε μικροί και μεγάλοι.

Οι μαθητές του Α2 με τη βοήθεια του κ. Μάρκου Ντέμκα,ζωγράφισαν τον ήρωα ενός παραμυθιού του κ. Δημόπουλου, τον δράκο Ναπολέων.

Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου και ώρα 10 το πρωί πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στους μαθητές της Ε' τάξης αλλά και στους δασκάλους τους κ. Θεοδωρακόπουλο Δημήτριο, κ. Τοκατλίδη Ευάγγελο και κ. Ματσουλιάδη Χριστίνα.

Την Τρίτη 27 Οκτωβριου 2015 και ώρα 8:30 πραγματοποιήθηκε η γιορτή μας.Μια γιορτή αφιερωμένη στην επέτειο του ιστορικού ΟΧΙ.

Τη  γιορτή ετοίμασαν οι μαθητές της Δ' ταξης μαζί με τους δασκάλους τους κ. Καρανικόλα Θωμά, κ. Μεταξιώτη Δέσποινα και κ. Γρομπανόπουλο Κωνσταντίνο. Την χορωδία μας ετοίμασε ο μουσικός του σχολείου μας κ Χασιώτης Δημήτριος.

   Τα παιδιά της Ε τάξης έφτιαξαν τους βιότοπους άγριων ζώων στο μάθημα των αγγλικών. Το αποτέλεσμα: βρήκαν πληροφορίες και έγραψαν τα δικά τους κείμενα στα αγγλικά, αφού συνεργάστηκαν και διασκέδασαν.

Δείτε τα εδώ σε μορφή διαφανειών!

Εναλλακτικά, μπορείτε να το δείτε σε μορφή εικόνων παρακάτω:

Διαβάστε περισσότερα: Εργασίες μαθητών τάξης Ε΄ στα Αγγλικά

   Τα παιδιά του Α1 δημιούργησαν το δικό τους σπίτι στο μάθημα των Αγγλικών. Συνεργάστηκαν και έμαθαν τα μέρη του σπιτιού στα αγγλικά παίζοντας με πλαστελίνη και διασκεδάζοντας. Απολαύστε το έργο τους!

Κάντε κλικ εδώ για να το δείτε σε μορφή διαφανειών!

Εναλλακτικά, μπορείτε να το δείτε σε μορφή εικόνων παρακάτω:

Διαβάστε περισσότερα: Εργασίες μαθητών τμήματος Α΄1 στα Αγγλικά

   Το σχολείο μας συμμετείχε στην εβδομάδα δράσης της Αction Aid με θέμα «Στέλνω τους φίλους μου σχολείο». Από τις 4 Μαΐου ως της 10 Μαΐου όλα τα παιδιά του κόσμου ζωγράφισαν ανθρωπάκια. Κάθε ανθρωπάκι αντιστοιχεί σε μια υπογραφή ενήλικα. Τα ανθρωπάκια συγκέντρωσε η action aid ώστε να τα στείλει στους ηγέτες των μεγάλων κρατών.

   Σκοπός μας να στείλουμε όσα πιο πολλά παιδιά με αναπηρία γίνεται στο σχολείο αφού ο αριθμός των παιδιών με αναπηρία που δεν πηγαίνει σχολείο παγκοσμίως είναι

24 εκατομμύρια.

   Δείτε λοιπόν στο βίντεο που ακολουθεί τα 120 ανθρωπάκια που ζωγράφισαν μαθητές του σχολείου μας απ’ όλες τις τάξεις. Αλλά και την αφίσα που έφτιαξαν οι μαθητές του Τμήματος ένταξης.Αφίσα

 

   Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για τη στοματική υγιεινή εφαρμόζεται στην Α’ τάξη από τις δασκάλες των τμημάτων κ. Αλεξίου –Ρέντζιου Κωνσταντίνα και κ. Μπασακύρου Ζωή.

   Με αφορμή λοιπόν, το πρόγραμμα αυτό επισκέφθηκε τα τμήματα Α1 και Α2 η οδοντίατρος του Κέντρου Υγείας του Άργους. Η οδοντίατρος μίλησε στα παιδιά για το πώς πρέπει να φροντίζουν τα δόντια τους αλλά και για τις τροφές που πρέπει να προσέχουν τα παιδιά.

Την ευχαριστούμε πολύ !!!

Επίσκεψη οδοντιάτρου