9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Καλώς Ήλθατε στην Ιστοσελίδα του Σχολείου μας!

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου. Οι μαθητές της Δ' τάξης μας παρουσίασαν τα γεγονότα με πολύ άμεσο τρόπο.Συγχαρητήρια, στους μαθητές και στις δασκάλες τους κ. Μεταξιώτη Δέσποινα και κ. Δημητριάδου Αλεξάνδρα καθώς και στην υπεύθυνη της χορωδίας, τη μουσικός του σχολείου μας κ. Αναστασία Μακρυγιάννη. 

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου του 2019 και ώρα 8:30 το πρωί παρακολουθήσαμε την εκπληκτική, ευρηματική και πρωτότυπη γιορτή αφιερωμένη στην 28η Οκτωβρίου.Την γιορτή ετοίμασαν οι μαθητές της Γ' τάξης με τις δασκάλες τους κ. Αλεξίου-Ρέτζιου Κωνσταντίνα και κ. Ματσουλιάδη Χριστίνα μαζί με την μουσικό του Σχολείου μας κ. Αναστασία.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για μια ακόμη χρονιά οι αθλητικές δράσεις/παιχνίδια. Όλοι μαζί γιορτάσαμε για την πολύ όμορφη σχολική χρονιά που περάσαμε παρέα.

Την Παρασκευή 17 Μάη 2019 πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική μας εκδρομή στο Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο.

Περάσαμε πολύ όμορφα και μάθαμε πολλές νέες πληροφορίες ιστορικές και μη για τους δυο αυτούς τόπους.

Την Παρασκευή 10  Μάη 2019 το σχολείο μας υποδέχτηκε τους συγγραφείς του προγράμματος "Η φαντασία πηγαίνει σχολείο" καθώς και τους 350 εκπαιδευτικούς του Νομού Καστοριάς. Όλοι μαζί γίναμε μια μεγάλη παρέα.Συζητήσαμε για την παιδική λογοτεχνία, για το βιβλίο στη ζωή του παιδιού, για το πως γράφεται ένα βιβλίο και για πολλά άλλα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο τέλος της συνάντησης όλοι βγήκαμε καλύτεροι. Ακολουθούν φωτογραφίες.

Εκπρόσωπος της ΔΙΑΔΥΜΑ, της εταιρίας Διαχείρισης Απορριμάτων Δυτικής Μακεδονίας, επισκέφθηκε σήμερα το σχολείο μας έπειτα από πρόσκληση του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα όπως η ανακύκλωση και η μόλυνση. Αλλά και για τις δράσεις και την αναγκαιότητα της ύπαρξης της εταιρίας .

Σύμφωνα λοιπόν με τα στατιστικά στοιχεία κάθε μήνα οι  τοπικές μονάδες διαχείρισης απορριμάτων καταλήγουν 2.500 φορτία απορριμάτων.Μεταφορτώνονται 10.000 τόνοι αστικών απορριμάτων και διακινούνται 300 τόνοι χαρτιού και 100 τόνοι ορυκτέλαιου.

 Παράλληλα ενημερωθήκαμε για

 

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας όπως κάθε χρόνο τιμήσαμε τους προγόνους μας και γιορτάσαμε την έναρξη της επανάστασης του 1821 ενάντια στον τουρκικό ζυγό. Παράλληλα, τιμήσαμε την ορθόδοξη πίστη, εορτάζοντας την επέτειο της αναγγελίας της γέννησης του Ιησού Χριστού.

Σας αφιερώνουμε το ποίημα του Κωστή Παλαμά "Η Νίκη"

Εδω στο Ελληνικό το χώμα, το στοιχειωμένο και ιερό,

που το ίδιο χώμα μένει ακόμη απ'τον αρχαίο τον καιρό,

στο χώμα τούτο πάντα ανθούνε κι έχουν αθάνατη ζωή

και μας θαμπώνουν, μας μεθούνε νεράιδες, ήρωες, θεοί.

Εδώ στο Ελληνικό το χώμα, το στοιχειωμένο κι ιερό,

που το ίδιο χώμα μένει ακόμη απ'τον αρχαίο καιρό.

Είδα τη Νίκη τη μεγάλη, τη Νίκη τη παντοτινή,

την είδα εμπρός μου να  προβάλλει φορεσιά ολοφώτεινη.

Χρόνια πολλά !

 

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση. Ακολουθούν φωτογραφίες από την παρέλαση των μαθητών του σχολείου μας ...

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά !

Ο Διευθυντής, η υποδιευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου περίμεναν με ανυπομονησία τα εκτάκια, την Πέμπτη 4/10/2018, για να υποδεχτούν και να καλωσορίσουν τα πρωτάκια στο νέο τους σχολείο. Η όμορφη εκδήλωση ξεκίνησε με συζήτηση για τον ρόλο της "υιοθεσίας" των μικρών του σχολείου από τα εκτάκια και τελείωσε με αθλητικές δραστηριότητες στην αυλή.

    Με τον  θεσμό της "υιοθεσίας" τα παιδιά διδάσκονται τη συνεργασία, τη συνύπαρξη, τα πρωτάκια αισθάνονται πιο ασφαλή στο νέο τους περιβάλλον και η καθημερινή σχολική ζωή των μαθητών μπορεί να γίνει ομορφότερη.

       Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου, που στήριξε την εκδήλωση, και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, που την αγκάλιασε προσφέροντας τα δώρα για τα πρωτάκια.

           Οι εκπαιδευτικοί της ΣΤ' , της Α' Τάξης και η καθηγήτρια   Φυσικής Αγωγής του σχολείου.

 

 

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 γιορτάσαμε την Ημέρα σχολικού Αθλητισμού και την Ευρωπαϊκη Ημέρα αθλητισμού. Το σύνθημα της ημέρας "Ας κινηθούμε"....

Καλεσμένος μας ήταν ο γυμναστής και προπόνητης Αντώνης Αρβανιτάκης ο οποίος απέδειξε στα παιδιά ότι όλα γίνονται αρκεί  να το αποφασίσεις.

 

Ο Διευθυντής του Σχολείου, η Υποδιευθύντρια και ο Σύλλογος διδασκόντων του Σχολείου μας τον ευχαριστούμε πολύ για την αποδοχή της πρόσκλησης μας !

Και του χρόνου...